Tres empreses que operen amb llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) han iniciat aquest dilluns els tràmits per fer un ERO mitjançant el qual es vol acomiadar un miler de treballadors. El motiu de la reducció és el decret amb què la Generalitat vol regular aquest tipus de llicències que, segons les previsions, s’aprovarà aquest dimarts, 29 de gener.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Decret VTC: Què diu el nou decret que ha d’aprovar la Generalitat?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/decret-regulacio-vtc-generalitat-conflicte-taxi/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Les empreses que han iniciat els tràmits per fer un expedient de regulació d’ocuapció (ERO) són Vector Ronda Teleport, SL; Forever Tours Dream, SL; i Auto Andalucía Jaén Alquiler de Vehiculos Tarragona, SL.

El document que han presentat, al qual ha tingut accés betevé, consta de quatre punts. Al text s’explica que el lloguer de vehicles a Barcelona és l’activitat principal de les tres empreses. També asseguren que l’aprovació del decret que regula els VTC reduirà la demanda més d’un 90 % i, en conseqüència, suposarà la “inviabilitat econòmica” de les companyies. Per acabar, les empreses han demanat una reunió urgent amb representants de la Generalitat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Quants taxis hi ha a Barcelona? Què són els VTC?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/llicencies-taxi-vtc-barcelona-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Al marge de les companyies, aquest dilluns han continuat les mobilitzacions dels conductors de VTC. Al matí, s’han tornat a manifestar contra la normativa que prepara el govern. Han anat fins al Departament de Territori i Sostenibilitat, on el conseller, Damià Calvet, ha rebut tres representants dels treballadors. Sobre l’ERO anunciat per les tres empreses, la portaveu dels treballadors, María José Delgado, considera que és d’hora per prendre aquest tipus de decisions. Delgado ha dit també que “entenc la seva postura, encara que no la comparteixo”.

Per defensar els seus llocs de feina, els treballadors han anunciat que demanaran reunions amb els departaments de Treball i d’Economia. També volen el suport de partits polítics.