(ACN) La patronal VTC-Unauto a Catalunya prepara “querelles criminals” contra el Govern i els “implicats en actes polítics, legislatius i jurídics” responsables d’aprovar la normativa de regulació dels cotxes que utilitzen Uber i Cabify.

En una assemblea extraordinària dissabte, la patronal, que representa el 89 % del sector de lloguer de vehicles amb conductors, també va acordar “interposar les accions legals oportunes contra el decret llei” i presentar “reclamacions patrimonials i indemnitzacions” per danys i perjudicis contra “les autoritats i funcionaris responsables” de la regulació, si s’aprova. Els diners que podrien arribar a exigir arriben a almenys 1.050 milions d’euros i la querella criminal podria presentar-se per un presumpte delicte de “prevaricació”, segons fonts consultades per l’ACN.

La patronal VTC també estudia ajudar econòmicament als treballadors amb crèdits perquè es puguin sumar a les reclamacions que farien les empreses al Govern o a les autoritats pertinents.

El decret proposat per la Generalitat imposa una precontractació de 15 minuts als VTC, ampliable a una hora a través de la regulació de l’AMB. També prohibeix la geolocalització i impedeix als VTC circular sense servei per la ciutat.