Balconada Moll de la Fusta

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha suspès temporalment el projecte de reforma del Moll de la Fusta, previst des del març del 2017 pel primer govern d’Ada Colau. Segons fonts municipals, l’executiu de BComú i el PSC vol ara “introduir millores des del punt de vista tècnic” a la pèrgola de 1.200 m² que s’ha d’instal·lar a la Balconada.

Això ha fet que la darrera Comissió de Govern, celebrada el 3 d’octubre, hagi pres la decisió de suspendre la totalitat del projecte sense data de represa. Això sí, les mateixes fonts consultades per betevé asseguren que “l’execució del projecte està garantida” i que l’objectiu és “tornar a tramitar-lo al més aviat possible”.

La reforma del Moll de la Fusta s’havia de començar a fer el març del 2019, però el projecte no es va aprovar inicialment fins a l’abril del 2019. La Balconada preveu la creació d’espais d’estada nous per als vianants, zones d’esbarjo, àrees enjardinades i la construcció d’una gran pèrgola per donar ombra als transeünts. En aquell moment, l’aleshores regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, va justificar el projecte per “trencar la frontera” del Moll de la Fusta.