Aquesta és la darrera setmana que es pot visitar el Castell de Torre Baró, ja que dilluns dia 11 de novembre començaran les obres que han de tornar a rehabilitar les façanes. Fa cinc anys es va recuperar l’edifici, després de dècades de degradació, però les obres no van evitar que es tornessin a produir despreniments de petites pedres.

Quatre mesos d’obres

Durant quatre mesos no es podran fer, doncs, les visites guiades al castell i el mirador superior. En aquest temps s’actuarà a la façana i la intenció és respectar l’aspecte actual d’aquest edifici, que forma part del patrimoni històric de Nou Barris.

 Cinc anys de la inauguració

Les obres començaran el dia 11 de novembre, una setmana abans del cinquè aniversari de la rehabilitació i obertura al públic del Castell de Torre Baró. En aquest sentit, des de la coordinació d’activitats s’ha organitzat per al dia 17 una jornada que arrencarà al Mirador de Torre Baró amb una caminada popular fins a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova. Allà es faran tallers familiars, una xocolatada i altres actes festius. Per inscriure’s a aquest tallers cal enviar un correu a  castell_torrebaro@bcn.cat.

Les activitats es traslladen

L’activitat habitual del Castell de Torre Baró inclou les visites guiades a les plantes superiors i el mirador, i dos tipus de programa. Un destinat a centres educatius, que es desenvolupa especialment entre setmana, i que consisteix en rutes guiades i tallers. I un altre, especialment en cap de setmana, amb tallers familiars i visites guiades a l’edifici històric. Excepte aquestes visites guiades, la resta d’activitats estaran disponibles i es gestionaran des del Casal de Barri Som la Pera, de la Trinitat Nova.