Aprofitar fins a l'últim moment. Aquesta és la tònica habitual de les vacances de Setmana Santa. Per això avui és el dia que més moviments hi ha a l'aeroport del Prat. Durant tota la jornada 959 avions arribaran o s'enlairaran des d'aquest punt. Una de les destinacions estrella per a aquestes dates és la ciutat de Nova York. LLUÍS ESTERRI "Hem aprofitat tota la Setmana Santa, totes les vacances que teníem d'escola, del 19 al 27 i arribem avui perquè és l'últim dia que podem arribar i per escurar al màxim les vacances i aprofitar que és un viatge llarg." RAÜL PADOLLERS "Nosaltres hem anat tota la família, la veritat era un viatge que hem fet per celebrar el meu aniversari i el de la meva dona i anàvem tota la família junts. A Nova York ja hi havíem estat. La més petita no hi havia estat mai però ella sí que hi havia estat quan tenia un any i mig i ara hi ha tornat, no se'n recordava de res, suposo que ara ja se'n recordarà d'alguna cosa més." Però, la majoria de viatgers que avui tornaven a casa, han gaudit exclusivament dels quatre dies festius, per això han programat escapades a poques hores de Barcelona. JONAY MÉNDEZ "Me fuí a Tenerife porque soy de allí y aproveché la Semana Santa para volver a casa y, nada, ahora vuelvo que mañana ya empiezan las clases otra vez." FRANCISCO VALLADARES "He anat a Santiago de Compostel·la perquè demà s'ha de treballar. És un viatge familiar, bé, de vacances amb el meu pare per veure la família que feia temps que no la vèiem i aprofitar tres dies de vacances que hi ha ara per sortir una mica." El formigueig de maletes i bosses ha estat la imatge del dia. Un Dilluns de Pasqua amb retards puntuals en alguns vols a causa de l'intens trànsit aeri i forta presència dels mossos d'esquadra. De fet, la vigilància s'ha reforçat a tots els aeroports pels atemptats de Brussel·les.

L’aeroport del Prat ha viscut aquest dilluns el dia de màxima activitat de tota la Setmana Santa. Al llarg del dia hi ha hagut programats 959 vols que han traslladat prop de 171.000 viatgers. Així, s’ha tancat una setmana en què tradicionalment hi ha molt moviment i que, enguany, s’ha complicat per la vaga de controladors a França, els primers dies, i pel tancament de l’aeroport de Brussel·les, que encara dura.

Operació tornada esglaonada a les carreteres

Pel que fa als desplaçaments per carretera, a les 20 h del vespre ja havien retornat el 89,36 % dels vehicles previstos, uns 550.00. Tot i que no s’han registrat problemes greus a les carreteres perquè molts viatgers ja van tornar un dia abans del final de les vacances, s’han format algunes retencions a l’AP-7 (tant al tram nord com al sud) i a la B-23 per entrar a Barcelona. Les rondes de la ciutat, un any més, també han patit moments de congestió.

El balanç d’accidents a les carreteres ha acumulat un total de 18 víctimes mortals fins a les 20 h. Segons ha explicat la directora del servei català de trànsit, Eugenia Doménech, si no es compten les 13 defuncions causades per l’accident d’autocar a Freginals, la xifra de víctimes a les carreteres ha estat la mateixa que l’any passat.