Aquest matí, l'estampa a la majoria de les pastisseries de la ciutat era aquesta: cues per endur-se la mona cap a casa. I al taulell, una frase que ha sonat sense parar. RESPIRA: Teniu la mona de 'Star Wars'? Les figuretes de 'La guerra de les galàxies' juntament amb les de la sèrie d'animació 'La patrulla canina' han estat, enguany, les més demanades. "Hi ha ninos que es poden de moda i nens els reclamen." Això ha fet repuntar la venda de mones aquest any. Segons el Gremi de Pastissers, se n'han venut 460.000 a Barcelona i província. En aquesta pastisseria de la rambla del Poblenou, bona part eren per encàrrec. "L'any passat me'n vaig quedar sense." "Les mones de pa de pessic són les més demanades. També tenen molta tirada les figures de xocolata. I pel que fa a les tradicionals, amb ous durs, la venda es manté." Un cop superades les cues per comprar la mona, ara només cal anar amb compte perquè arribi sencera a casa.

Segons els pastissers de la ciutat, aquest any les vendes de la mona de Pasqua han anat a bon ritme. Dilluns de Pasqua, però, és el dia de més feina per a les pastisseries. Per això, en moltes botigues s’hi han viscut cues per recollir les mones un cop encarregades, tot i que bastants hi han anat per buscar-ne una a darrera hora.

Les mones tradicionals, en forma de tortell i amb ous durs, es resisteixen a desaparèixer. La venda any rere any és sostinguda i sobretot té èxit entre la gent gran, que la compren per poder ensenyar a la canalla de casa com era el postre tradicional de Setmana Santa anys enrrere.

Les mones de ‘La patrulla canina’, esgotades des de fa dies

Els personatges de la sèrie infantil ‘La patrulla canina’ són la gran novetat d’aquest any. De fet, s’han venut tant que estan esgotades des de fa dies a diverses pastisseries de la ciutat. De la mateixa manera, les mones de ‘Star Wars’ també han triomfat i estan esgotades en alguns establiments.

Precisament són les series d’animació i pel·lícules de moda entre els més petits els que han fet repuntar les vendes enguany. “És el Barça el que sempre compleix i aquest any no. La Patrulla Canina ha funcionat molt bé i també La Guerra de les Galàxies”, explica Antoni Bellart, gerent de la Pastisseria Triomf.