La sortida es concentrarà entre aquest dijous a la tarda i divendres al matí, i les vies amb més complicacions seran l’AP7 (tant al tram nord com al sud), l’A2, la C16 i la Nacional 340, coincidint amb destins de muntanya i les costes de Tarragona i Girona. També cal tenir en compte que hi haurà diverses restriccions de trànsit, el cap de setmana, pel pas de la Volta Ciclista a Catalunya, que afectarà la mobilitat a l’àrea metropolitana.

La tornada es preveu esglaonada, entre diumenge a la tarda i dilluns, quan uns 615.000 vehicles retornaran a l’àrea metropolitana. Després de l’accident de diumenge a Freginals, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha fet una crida a la prudència.

Intens dispositiu dels mossos

Gairebé 1.900 mossos d’esquadra cobriran tota la xarxa viària, ja que aquest és un dels períodes de l’any amb més mobilitat. En total es faran prop de 400 controls d’alcoholèmia i drogues i 180 controls de velocitat, tant a les vies de màxima mobilitat com a les vies secundàries, fins a la mitjanit del Dilluns de Pasqua.

Segons Xavier Almirall, subdirector de gestió de trànsit del SCT, els millors consells que cal seguir per desplaçar-se amb seguretat aquesta Setmana Santa són els de sempre: dur el cinturó i el casc cordats, i evitar distraccions produïdes per dispositius electrònics, com el telèfon mòbil.

Són dies també de molta activitat a l’aeroport. Aquest dijous estan previstes 834 operacions, amb un total de 146.000 seients oferts. El dia més intens al Prat, però, serà dilluns, en què hi ha programats 959 vols i 171.000 passatgers.