Dissabte tranquil a l'obrador d'aquesta pastisseria. Ja tenen les 2.000 mones a punt, gairebé totes reservades. La imatge a la botiga és ben diferent. Des de primera hora, els padrins ja s'hi han acostat per recollir les postres tradicionals de Setmana Santa. Aquest any, el Gremi de Pastissers preveu vendre a la província unes 470.000 mones, una xifra molt semblant a la de l'any passat. A més, un 30 % dels clients només compraran la figura de xocolata, sense el pastís. El preu és semblant al de l'any passat, tot i que es manté la tendència de reduir la mida de la mona. RAMÓN PÉREZ, copropietari de la pastisseria La Palma "S'ha perdut estructura de famílies. Abans es reunien més i ara la gent va molt precipitada i no té temps a reunir-se. Això fa que la mona sigui més petita." En molts casos, els fillols s'encarreguen de fer arribar als padrins les seves preferències. SALVADOR LLOPARD "Jo sóc l'avi i els néts m'envien el missatge i jo dins les possibilitats..." PEPI MILLÁN "Ella, que té 19 anys, li compro l'ou, i encara que tingui 40 anys diu que li he de seguir regalant." Cada vegada són més els qui prefereixen elaborar la mona a casa i comprar només els detalls. ISABEL SOLÍS "Porque los niños participan más y me hace más gracia" Com cada any els pastissers intentaran treure profit de les pel·lícules i les sèries infantils de moda. En aquesta ocasió, repeteixen Star Wars, Frozen i els Minions. Tot i que La patrulla canina s'ha fet un lloc entre les més figures més venudes.

Falten dos dies per Dilluns de Pasqua, però els obradors de les pastisseries ja treuen fum. Els clients més previsors s’han acostat aquest dissabte a botigues com La Palma per recollir les postres tradicionals de Setmana Santa, la mona.  Segons el copropietari de la pastisseria, Ramón Pérez, els preus continuen sent els mateixos, entre 30 i 80 €, però la demanda es decanta per mones de dimensions més petites. De fet, el pastisser ho atribueix al fet que les famílies ja no acostumen a reunir-se per falta de temps.

Entre les mones més demanades hi ha les de pel·lícules i sèries infantils de moda. Aquest any repeteixen ‘Star Wars’, ‘Frozen’ i els ‘Minions’. Tot i que ‘La patrulla canina’ s’ha fet un lloc entre les figures més venudes.