Són l'acompanyant indispensable de molts dels viatgers que avui han passat per Sants: maletes de totes mides per passar la Setmana Santa fora. Tot i que demà encara és festa, són molts els que han volgut avançar la tornada. ALBERT MARTÍNEZ "He vingut a una hora més o menys per no trobar molta gent, però el tren ja anava a ple, s'ha de dir que hi havia molta gent, i també l'estació també està plena de gent." Els motius de cadascú, però, són ben diferents. ISABEL BOIX "Tornem per celebrar la mona, ajuntar els nens i fer una miqueta de festa." LLUÏSA GIRONDO "Tornem avui perquè demà hi haurà molta gent, i a més a més tenim un dia de coll per a preparar-nos per treballar demà passat." LAURA ÁLVAREZ "Vuelvo hoy en lugar de mañana, que todavía tenía vacaciones, porque el billete de vuelta con Transavia era más barato para hoy que para mañana, sino hubiera aprovechado un día más." Com la Laura, avui passaran [POSTPO] per l'aeroport del Prat prop de 160.000 passatgers. El dia amb més afluència de viatgers, però, serà demà, amb prop de 171.000. Pel que fa a les carreteres, a aquesta hora ja han tornat 158.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona, això és un 25 % dels que es preveu que ho facin abans de demà a la nit. De moment, no hi ha hagut embussos importants als principals accessos de la ciutat

Pel que fa a les principals vies d’entrada a la ciutat han registrat força moviment, però sense grans retencions. Des de les 12 h fins a les 21 h, han arribat 201.500 vehicles a l’àrea metropolitana, més del 32 % del total que s’esperen durant l’operació tornada, que finalitzarà aquest dilluns a la nit.

Per assumir tot el volum de cotxes, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha pres mesures especials a la C-16, la C-65, la C-55 i la C-31. També s’han habilitat carrils addicionals a l’AP-7, l’AP-2 i la B-23.

Aquesta ha estat una Setmana Santa amb especial reforç en la seguretat. 1.900 mossos d’esquadra s’han desplegat per la xarxa viària catalana fent controls d’alcoholèmia, drogues i velocitat, a més de vetllar per la seguretat de les principals infraestructures del país en l’actual nivell 4 reforçat d’alerta antiterrorista.

L’afluència de viatgers també s’ha notat a les estacions de tren i a l’aeroport del Prat. Aquí, l’activitat serà intensa durant els dos dies de l’operació tornada però amb especial atenció a dilluns perquè serà la jornada amb més operacions de tota la Setmana Santa. Hi haurà 959 vols i prop de 180.000 viatgers, mentre que aquest diumenge s’ha previst l’arribada de 899 vols i 155.777 passatgers.