Aquesta és la imatge més habitual de la ronda del General Mitre. Cotxes a banda i banda i sovint algun embús. La zona de vianants, diuen, és massa estreta i dificulta el pas, sobretot amb els cotxets. VICTORIA VIGO "Pasamos con el carro y claro para transitar mucha gente, las obras, es un poco lío. MARIA DE LA FIGUERA "Jo sempre he pensat que és un carrer horrible per viure i per estar General Mitre, ja està bé que el facin més acollidor." Els comerciants també creuen que les obres milloraran el pas per la ronda, ja que fins ara, diuen, no ha estat un carrer gaire comercial. LAURA MARTÍ, comercianta "Tenim una bona clientela però tots són veïns del barri que ja ens coneixen i saben que tenim taller propi i venen. Però és un carrer que no comercial en sí." MARIA TERESA PUIG, comercianta "Quizás por las tardes es zona más de paso, por las mañanas para ir a los despachos. Pero zona trasnitable día a día peatonal no lo es." Perquè a la ronda hi hagi més espai per als vianants, les voreres s'ampliaran fins a cinc metres, s'hi incrementaran de nou a 15 els passos de vianants i es passarà dels quatre carrils actuals per sentit a tres. D'aquesta manera, l'Ajuntament pretén fer una ronda més agradable per als veïns. MANUEL VALDÉS, gerent adjunt d'infrastructures i coordinació d'Hàbitat Urbà "Més permeabilitat, més amplada de voreres i en principi quedarà una zona molt més agradable, molt més gaudible pels veïns que no la que teníem fins ara." "Aquesta zona, entre el carrer de Mandri i la via Augusta, és un dels priemrs trams que es va reformar. Ara només en queda la part central i així culminarà una llarga reivindicació dels veïns." El carrer hi ha força expectació per veure com quedarà la nova ronda. Però de moment només ens en podem fer una idea amb les imatges virtuals de la transformació de Mitre en bulevard.

La remodelació ha començat oficialment aquest dilluns, però a peu de carrer els primers treballs són menors. Durant les primeres setmanes, es prepararà el terreny per al gruix de les obres. S’habilitarà un pas de vianants al costat Llobregat del carrer de Muntaner, es reubicaran les parades d’autobús mantenint el recorregut de les línies i s’habilitarà un carril d’espera a la benzinera. Els talls de circulació seran puntuals, de moment.

A partir del 4 de novembre, es tallarà la circulació per la calçada central de la via. Durant vuit mesos s’eliminarà el pas soterrat que hi ha i s’anivellarà el carrer. Es mantindrà la circulació per dos carrils a cada sentit. Tot i això, es recomana evitar la zona afectada per les obres i buscar itineraris alternatius.

L’objectiu dels treballs és donar prioritat als vianants i el transport públic i eliminar-ne les barreres arquitectòniques. Se n’ampliaran les voreres i el nombre de passos per a vianants augmentarà de nou a 15. Així es facilitarà la connexió a banda i banda de la ronda. A més, s’instal·laran unes escales mecàniques al carrer de Berlinès perquè els veïns puguin arribar al Parc de Monterols pel carrer d’Hercegovina.

Amb la remodelació, s’aprofitarà per renovar alguns elements de la via. Per exemple, se’n canviarà el paviment per un de sonoreductor. També se’n milloraran els senyals de trànsit, el mobiliari urbà i s’hi instal·larà fibra òptica i xarxa Wi-Fi.