Els operaris ja han començat a taladrar el paviment del passeig central de la rambla de Catalunya. La primera fase de la remodelació afecta el tram comprès entre la Diagonal i el carrer del Rosselló. Es reasfaltaran més de 13.000 metres quadrats i se'n renovarà el mobiliari urbà. L'entorn dels arbres i les vorades en són les zones més malmeses. ORIOL ROBERT, veí "Hi ha alguns sots que podrien arreglar-se i trobo que reasfaltar i fer terrasses noves està bé." Les obres afectaran les terrasses dels establiments comercials durant vuit dies com a màxim. Precisament aquests espais s'hauran d'adaptar a la nova ordenança de terrasses que en aquests moments està debatent l'Ajuntament. GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "Això què vol dir? Que serà una zona especial que haurà de definir uns usos pactats i una estètica pactada a tota la rambla per no semblar terrasses diferents." Per exemple, s'unificaran els colors, el model de cadires i taules i cap element no estarà ancorat a terra. Pels restauradors, el canvi serà positiu. MARÍA CONTRERAS, directora general de l'hotel i restaurant Murmuri "Hi ha terrasses molt ben equipades, elegants i maques. Hi ha d'altres que sota el meu punt de vista estan una mica deixades. De cara al turisme em sembla molt bona iniciativa." JUAN CARLOS MORIS, cambrer de La Bodegueta "Me parece muy bien, más original y emblemático porque así serán todas iguales." Per definir els criteris de com seran les noves terrasses s'ha creat un grup de treball amb retauradors, comerciants i veïns. La primera reunió tindrà lloc la setmana que ve.

La nova ordenança per unificar la instal·lació de terrasses a la via pública continua debatent-se al consistori i s’espera que s’aprovi en l’últim plenari de l’any, segons fonts municipals. Hi haurà una normativa general i després un seguit de 32 ordenances singulars que definiran els criteris de zones més especials. La rambla de Catalunya n’és un exemple, al costat de vies com l’avinguda Gaudí o el Paral·lel.

És per això, que mentre l’ordenança es tramita a l’Ajuntament, el districte de l’Eixample ha creat un grup de treball amb els restauradors, els comerciants i els veïns de la rambla de Catalunya. L’objectiu és pactar els criteris de l’ordenança singular que s’aplicarà en aquesta via emblemàtica. “Debatrem aspectes estètics com el color, el mobiliari de les terrasses, l’altura dels paravents, el disseny dels para-sols… però també altres temes com els horaris”, ha avançat Gerard Ardanuy, regidor de l’Eixample. La primera reunió d’aquest grup de treball es farà la setmana vinent al districte de l’Eixample.