L'autobús de l'escola d'educació especial Paideia no haurà de pujar fins a Pedralbes d'aquí a un any. Ja s'ha col·locat la primera pedra del nou edifici de l'escola al carrer de Montnegre, just al centre de les Corts. I, si tot va bé, estarà llest per al proper curs. Fa gairebé 10 anys que els pares i mares esperaven aquest moment. JOSEP MARIA MATINERO, Fundació Paideia "Realment, els pares i els alumnes ho necessitàvem. Necessitàvem veure que hi ha un espai on es construirà un col·legi i el simbolisme ha arribat." Arribar fins aquí no ha estat gens fàcil. Trobar un solar per a l'escola ha costat prop d'una dècada tot i la col·laboració dels diversos regidors i el suport de tots els grups polítics. En aquest temps, se'ls han adjudicat diversos solars, però mai no han tirat endavant per temes burocràtics. És per això que, tot i l'alegria, són prudents, ja que encara els falta la llicència d'obres. MARIBEL MADRID, directora de la Fundació Paideia "Acabar de firmar el tema de la hipoteca, que está todo preparado a la espera de la licencia. Nosotros lo que tenemos ahora son muchas ganas de empezar, mucha ilusión, però también mucha prudencia." De moment, la fundació de l'escola -que assumirà el cost total de l'obra- ha encarregat el projecte a un equip d'arquitectes. Amb el nou edifici, el centre disposarà de 2.000 metres quadrats, més del doble de la superfície actual. A més, podrà ampliar el nombre d'alumnes i l'horari. D'aquesta manera es volen oferir més cursos ocupacionals i activitats extraescolars. Des de la direcció creuen que ser al centre del barri, al solar de la Colònia Castells, hi afavorirà l'arribada de més estudiants. Una previsió compartida per l'Ajuntament. ANTONI VIVES, regidor de les Corts "Quan vam arribar al districte, Paideia estava en una situació molt precària i això era un conjunt de cases mig derruïdes, era un desastre i pensant vam arribar a la conclusió que igual podíem encaixar-ho tot." La direcció del centre assegura que un cop tinguin la llicència d'obres, la construcció començarà de seguida. L'edifici podria estar acabat a la primavera i començar a funcionar al setembre, amb la tornada dels nens a l'escola.

Durant la Festa Major es va col·locar la primera pedra de l’escola, però des de la Fundació Paideia -que assumirà el cost de l’edifici- asseguren que la construcció no podrà començar fins que no en rebin la llicència d’obres, que encara s’ha de validar.

Fins avui també estava pendent la modificació del PGM a la zona de la Colònia Castells perquè l’escola s’hi pugui construir. El ple municipal del mes d’octubre n’ha fet l’aprovació inicial. PP i ICV-EUiA hi han votat en contra perquè no estan d’acord que es posin a la venda una part dels terrenys aconseguits amb les expropiacions de la Colònia Castells.

Durant prop d’una dècada, el districte ha col·laborat amb la direcció de l’escola en la recerca d’un espai. Però no ha estat una tasca fàcil. Les diverses propostes sempre s’han acabat desestimant per temes burocràtics. El cas més clar va ser-ne el 2010, quan l’Ajuntament i la Universitat de Barcelona, fins i tot, van signar un conveni per a la cessió d’una solar a l’Hospital del Llobregat i també en aquesta ocasió van haver d’abandonar el projecte.