El nou bus 141 està operatiu tots els dies de la setmana. Fa un recorregut de 5,5 quilòmetres i té 15 parades. La línia arriba després de la pressió veïnal, que va considerar que la mobilitat es va veure afectada per la implantació de la xarxa ortogonal i la supressió del bus 41. La principal queixa, però, és la freqüència de pas.

Fins a mitja hora d’espera

Els usuaris estan contents amb la nova línia, però consideren que la freqüència de pas ha de millorar. Des de la plataforma Salvem el Bus 41 estan contents perquè han tirat endavant les seves demandes, però ja han dit que cal seguir reivindicant un augment de la freqüència, com a mínim de tres vehicles. TMB hi ha assignat només un bus tipus estàndard per al recorregut circular, de manera que la freqüència de pas és de 30 minuts.

Connexió amb els equipaments sanitaris

El 141 connecta el barri amb els centres mèdics. El bus circula en vertical pels carrers de Villarroel i Calàbria, i passa per centres assistencials de referència com l’Hospital Clínic, el CAP de Manso i l’Hospital Universitari del Sagrat Cor. També té pas pels mercats de Sant Antoni i el Ninot, la piscina Sant Jordi o biblioteques públiques.

Falta arribar al centre de la ciutat

A mitjà termini la plataforma es planteja demanar que se n’ampliï el recorregut i que arribi fins a la plaça de Catalunya. Aquest grup de veïns fa més de dos anys que lluiten per aquest bus, des que es va suprimir el 41, el juny del 2018, per implementar la xarxa ortogonal. En van pactar el recorregut amb el districte i el bus havia de començar a circular a finals del 2019, però per diferents raons la posada en marxa s’ha anat endarrerint fins ara.

També ha arribat el 175

El mateix 14 de setembre, amb l’inici del curs escolar, també ha començat a circular la línia 175 que connecta el barri de la Maternitat i Sant Ramon amb Pedralbes. En aquest cas és fruit de la reestructuració de la línia 75, manté un recorregut semblant a aquesta línia i a més millora la freqüència de pas dels autobusos. El recorregut passa per l’avinguda de Madrid, la gran via de Carles III i l’avinguda Diagonal fins a arribar al carrer de González Tablas, com feia la línia 75.

104 línies a la ciutat

Amb l’estrena de la 141 i la 175, ja són 104 les línies de TMB que circulen per Barcelona i la seva àrea metropolitana.