Interior d'un autobús de TMB

La implantació de la xarxa ortogonal de busos va provocar, el juny del 2018, l’eliminació del bus 41. El canvi no va agradar a alguns veïns de l’Eixample, que es van agrupar en la plataforma Salvem el 41 per reivindicar-ne la restitució. Dos anys després, la lluita ha tingut els seus fruits i a partir d’aquest dilluns la nova línia de barri 141 farà un recorregut circular que similar al de l’antic 41, que enllaçarà els centres de salut de referència de la zona com l’Hospital Clínic, el CUAP de Manso i l’Hospital Universitari del Sagrat Cor.

Recorregut bus 141

El trajecte, de 15 parades i 5,5 km, unirà els barris de Sant Antoni i l’Esquerra de l’Eixample amb la plaça de Francesc Macià i connectarà, per tant, equipaments com la piscina Sant Jordi i les biblioteques públiques.

Més novetats a partir del 14 de setembre

Paral·lelament, aquest dilluns també entrarà en funcionament una nova línia, la 75, que connectarà la Riera Blanca amb els equipaments educatius situats a l’avinguda d’Esplugues i la Zona Universitària.

Recorregut 175

L’altra novetat que portarà l’inici del curs escolar és que els autobusos recuperaran l’accés per la porta davantera. L’objectiu és poder absorbir amb comoditat la demanda de transport públic i facilitar la distribució dels usuaris i evitar aglomeracions.