El Servei Català de Trànsit ha restringit la circulació de camions per les nevades. La prohibició ha començat a la una de la matinada en diversos trams d’algunes carreteres catalanes per la previsió de neu a cotes baixes. En un primer moment, el Servei Català de Trànsit va comunicar que les restriccions afectaven l’A-2, la C-25, la C-16, la C-17, la C-14 i la C-37 pels vehicles de més de 7,5 tones. La mesura s’implantava, en un primer moment, fins a les sis del matí, però Trànsit ha decidit allargar-ho fins a les vuit del matí per l’episodi de neu, i s’ha ampliat a la N-340. Poc després també s’ha limitat el pas a la N-260. Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Neucat per nevades a cotes baixes però ja està desactivat.

El comitè tècnic s’ha reunit aquest dilluns al vespre per avaluar l’evolució inicial de la nevada. La previsió era que la neu afectés especialment les comarques de Barcelona i que la cota es pogués situar als 200 metres. Finalment, ha nevat amb força i ha agafat a la part alta de la ciutat. Ahir ja es va activar el pla Neucat, però aquest dimarts al matí s’ha desactivat.

Per això, Protecció Civil recomana portar cadenes i mantenir-se informat de la situació meteorològica i del trànsit si l’usuari ha d’agafar el cotxe per desplaçar-se.

Aquesta és la segona vegada que Trànsit prohibeix la circulació de camions després que ho fes el 27 de febrer passat, quan Barcelona va viure un nou episodi de neu. Aleshores, es va restringir a tota la xarxa viària catalana.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat passades les 22 h d’aquest dilluns el Pla Municipal per Neu i Gel en fase d’alerta. Això vol dir que els equips municipals han estat mobilitzats per si cal repartir sal i retirar neu en cas que agafi.