Barcelona

ja està connectada amb Esplugues també en bicicleta. El tram més important del projecte Bicivia s’ha posat en marxa aquest dilluns, 19 de març. Des del Parc de Cervantes, creua la ronda de Dalt i la B23, fins arribar a Esplugues. El carril bici no arriba al quilòmetre, que es fa en pocs minuts però que ha estat molt complicat de dissenyar. Ha costat 1.700.000 euros.

La reordenació de la via inclou un espai diferenciat per a vianants i zones verdes. També s’ha instal·lat un comptador de bicicletes per obtenir dades sobre l’ús dels carrils bici.

L’ampliació forma part d’un dels principals eixos ciclables de la Bicivia, un entramat de carrils bici que unirà la metròpolis barcelonina. La xarxa tindrà 414 km i inclourà els 300 km de vies pedalables que s’estan implantant a Barcelona..

Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat, ha dit que Barcelona és “una ciutat amb moltíssims moviments diaris que venen dels diferents municipis de l’àrea metropolitana, i és la nostra obligació proporcionar alternatives viables per poder fer un canvi de model cap a l’ús de vehicles més sostenibles.”

 

A mitja tarda del primer dia de funcionament d’aquest servei el comptador  mostrava que hi havien passat 271 bicicletes.