Malgrat que falten dies, els diversos models meteorològics comencen a coincidir en la possibilitat d’un episodi de temperatures baixes i inestabilitat.

La primavera astronòmica entrarà justament d’aquí a una setmana -el 20 de març a les 17.15 h- i tot fa pensar que ho podria fer en un context força més hivernal pel que fa al termòmetre.

L’inici de la setmana vinent estaria marcat per les baixes pressions, que precedirien una entrada d’aire més fred -procedent del centre i el nord d’Europa- que ens pot afectar de forma més evident a partir de dimarts i, sobretot, durant la segona meitat de la setmana que ve.

El mapa següent mostra l’anomalia de temperatura a uns 1.500 m prevista per a dimarts 20 de març a les 01 h segons el model europeu ECMWF.

Evidentment, a més d’una setmana vista, és massa d’hora per poder concretar en quina mesura ens afectarà aquest canvi i, fins i tot, si finalment arribarà.  Ara per ara, la majoria de models ho apunten, malgrat que amb certa disparitat entre si. A banda del descens tèrmic caldrà anar seguint també l’evolució dels mapes pel que fa a la possibilitat de precipitacions en forma de neu a cotes relativament baixes, un extrem encara de més difícil pronòstic a tants dies vista.

De moment, el que és clar és que a curt termini aquesta setmana el termòmetre continuarà assenyalant valors relativament agradables a causa de la presència de vents de garbí i de ponent.  El termòmetre començarà a davallar de forma una mica més aparent de cara al cap de setmana a causa de la presència d’aire més fred en altura i de baixes pressions al nostre entorn.

A @btveltemps seguirem dia a dia l’evolució d’aquesta situació meteorològica.