TMB ha encarregat 253 autobusos nous que formaran part de la flota entre aquest any i principis del 2019. L’objectiu és renovar els busos per reduir l’impacte ambiental del transport en superfície i contribuir en la lluita contra el canvi climàtic . D’aquests busos, 66 es faran servir per ampliar el servei.

Una seixantena de busos híbrids nous

Un paquet de 62 busos híbrids substituiran els cotxes dièsel actuals i s’afegiran als 207 ja existents que funcionen mitjançant la propulsió combinada elèctricotèrmica. Aquests autobusos representen un 25 % dels 1.085 que té la flota. D’aquests 62 busos adquirits a principis de 2018, 54 són articulats, fan 18 metres de longitud i disposen de quatre portes per tal de facilitar la pujada i baixada de passatgers. Els altres vuit busos híbrids tenen dos pisos, fan 12 metres de llarg i s’afegiran a la flota del Bus Turístic.

Els busos híbrids estan propulsats elèctricament i generen electricitat gràcies a un motor tèrmic auxiliar. D’altres models combinen la tracció elèctrica i la del motor dièsel. Cadascun d’aquests vehicles genera un estalvi anual de combustible de 7.600 litres que suposa com a mínim el 30 % menys de consum i d’emissions que els vehicles vells.

76 busos hibrids i de gas natural adquirits per TMB

14 busos de gas natural comprimit

Entre els nous autobusos sostenibles també hi ha 14 vehicles de gas natural comprimit que substitueixen busos antics, de primera generació, propulsats amb la mateixa energia però menys eficients. Els seus motors generen un estalvi del 30 % de les emissions d’òxids de nitrogen i gairebé la totalitat de les partícules en suspensió.

La nova flota també disposa de noves característiques. Les persones amb mobilitat reduïda tindran millores de les places reservades, també hi haurà una rampa retràctil, polsadors per a cecs i un terra baix antilliscant. A més, s’hi afegiran polsadors d’obertura intel·ligent de portes, connectors d’USB per a la càrrega de dispositius mòbils, aire condicionat i un indicador lateral lluminós amb el nom de la línia i la destinació.

Mig centenar de busos més a l’estiu

Entre l’abril i l’estiu TMB incorporarà 42 vehicles híbrids més i set articulats elèctrics de càrrega ràpida per a la línia H16. Ja a finals d’any i principis del 2019 s’hi afegirà una altra remesa de 127 busos més.