Els canvis de circulació ocasionats per la implantació de dues línies de bus ortogonal estan provocant alguns embussos a l’inici de la via Júlia. Els veïns demanen solucions, però no els satisfà la mesura que planteja l’Ajuntament: eliminar una línia d’aparcament de zona blava i càrrega i descàrrega en benefici de la circulació. Els veïns s’hi oposen perquè diuen que, a Verdum, ja hi ha prou problema per aparcar.

Des de fa uns mesos el carrer d’Almansa és només de baixada i els cotxes desemboquen a la via Júlia. Això ha suposat que en el tram que va fins a la plaça de la República s’ha incrementat la circulació i es produeixen embussos a hores punta. L’Ajuntament es planteja solucionar el problema amb la reconversió de la línia de zona blava i càrrega i descàrrega en un carril de circulació. Això suposaria eliminar una trentena de places d’aparcament, algunes de les quals reservades per a discapacitats, i un parell de zones de càrrega i descàrrega.

Com és habitual en aquests casos, els veïns s’hi oposen. “Al barri de Verdun hi manca molt aparcament. El que no es pot fer és suprimir-ne més – afirma Miguel Ángel López, de l’Associació de Veïns de Verdum-  a més, es perd càrrega i descàrrega”. Pels veïns, “la solució seria escurçar la vorera, i aleshores hi hauria dos carrils de circulació i els cotxes aparcats en línia com estan ara..  Al darrer plenari ja es va discutir aquest tema, i els veïns esperen que es trobin alternatives i que aquesta mesura no arribi a implantar-se.