La neu que ha caigut durant la matinada d’aquest dimarts i que ha agafat a les zones més elevades de Barcelona provoca afectacions al transport públic i a algunes carreteres. Les línies 111, 118 i 128 estan cancel·lades, i n’hi ha dues més que a primera hora han limitat el servei per evitar les carreteres tallades.

És la sisena nevada de l’hivern a Barcelona i la més important de l’any. Segons informa l’Ajuntament de Barcelona, les carreteres que creuen Collserola estan tallades i els busos del barri no poden circular aquest dimarts al matí per aquesta zona. Les màquines llevaneu treballen des de la matinada per habilitar aquestes vies. De tota manera, s’aconsella evitar l’ús del vehicle privat.

Afectacions als autobusos per la neu

Hi ha tres línies de bus sense servei: la 111, 118 i 128. I n’hi ha dues més que a primera hora han escurçat el recorregut per la nevada: la 130 i la 185, però a partir de quarts de deu han pogut normalitzar el servei.

La resta de línies d’autobús i la xarxa de metro funcionen amb normalitat.

Carreteres tallades

A primera hora han estat tallades per la nevada i el gel la carretera de l’Arrabassada (BP-1417), la carretera d’Horta a Cerdanyola (BV-1415) i el carrer de Vallvidrera a Sant Cugat (BV-1462). A partir de les 9 s’hi ha normalitzat la circulació, excepte en els trams més elevats: la carretera de Vallvidrera està oberta fins a la plaça de Vallvidrera, i la de l’Arrabassada, fins a la cruïlla del Tibidabo. La d’Horta a Cerdanyola s’ha reobert per complet.

Barreres obertes a la C-16

A la C-16, als túnels de Vallvidrera, hi ha hagut força retencions, sobretot en sentit entrada a Barcelona, per connectar amb la ronda de Dalt. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, hi havia neu o gel a la calçada entre els quilòmetres 2 i 16.

A causa de la congestió, s’han aixecat les barreres en tots dos sentits de la marxa.

Una escola tancada per la neu

El Centre d’Educació Especial Vil·la Joana, al carrer Major del Rectoret, a Vallvidrera, està tancat aquest dimarts, per problemes amb el subministrament elèctric. També ha quedat suspès el transport escolar dels centres d’educació especial que estan per sobre de les rondes, com el Taiga.