Barcelona es desperta blanca. La neu ha caigut amb força i ha agafat a la part alta de la ciutat aquesta nit i matinada de dimarts. El Tibidabo és, altra vegada, la zona més emblanquinada però també ha nevat a Sarrià – Sant Gervasi o a la part alta de la Diagonal.

Els primers flocs de neu han començat a caure a les 0.30 h d’aquesta mitjanit de dimarts i la nevada ha durat, pràcticament, fins a les 7 del matí. En alguns llocs, com a Collserola i, en especial, al Tibidabo, han quedat completament nevats durant pràcticament tot el dia.

El Tibidabo és on la nevada ha caigut amb més força durant gairebé tota la nit. A primera hora hi havia 15 cm de neu a la plaça.

L’Observatori Fabra, en canvi, s’ha despertat amb 12 cm de neu en una estampa de postal. [Imatge: Alfons Puertas]

Vallvidrera és un altre punt de Barcelona on els flocs de neu han caigut amb intensitat. També s’han contat 12 cm.

Sense electricitat a Vallvidrera

Com a conseqüència de la nevada, la més important de l’any, un pi ha caigut sobre la línia elèctrica que uneix Barcelona i Sant Cugat i ha provocat un tall en el subministrament que afecta uns 600 barcelonins. Els operaris, amb dificultats per accedir al punt on s’ha produït la incidència, ho han resolt als voltants de la una del migdia.

Afectacions a la mobilitat

La neu que ha caigut a Barcelona dificulta la mobilitat a primera hora d’aquest dimarts. Hi ha línies de bus amb el servei afectat i carreteres tallades. [Imatge: Comando Tibidabo]

L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dilluns a la nit el Pla d’actuació d’emergència municipal per neu i gel en fase d’alerta per la previsió de nevada en cotes altes, i s’ha mantingut fins les 17 h de la tarda. Els equips d’Ecologia Urbana han estat preparats durant tota la nit per escampar sal i retirar neu. Les màquines llevaneu han hagut de treballar a primera hora del matí d’aquest dimarts per obrir la carretera de la Rabassada i el seu pas al Tibidabo.

Durant tota la nit s’ha prohibit la circulació de camions en algunes carreteres per culpa de la neu. Ahir ja es va activar el pla Neucat per la previsió d’una gran nevada.

Un hivern blanc

Aquesta és la sisena vegada que neva a Barcelona aquest hivern. L’última, a finals de febrer, es van veure caure flocs de neu a tots els barris de la ciutat. Ens podeu fer arribar fotografies o vídeos a través de Twitter, Facebook i al nostre número de WhatsApp (638 292 297).

Ninot neu Barcelona Tibidabo 200318