manifestació transportistes

La Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport ha convocat una manifestació aquest diumenge a la tarda a la plaça de Catalunya. A les 17 h els manifestants han arrencat a caminar fins a la plaça de Sant Jaume, tot baixant per la via Laietana. L’objectiu de la plataforma, segons el seu portaveu, Miguel Ángel Maqueda, és aconseguir “que vingui tota la societat i que es vegi que dona suport als transportistes”. Asseguren tenir por de perdre la feina, sobretot els autònoms, ja que sortir a treballar “ens costa diners”, ha dit Maqueda.

Tot i les mesures anunciades pel Govern espanyol per compensar l’escalada de preus del combustible, aquesta plataforma ha decidit continuar amb la vaga indefinida que van començar fa uns dies. Asseguren que les ajudes no arriben a compensar la seva feina. Segons Maqueda, ara mateix “si paguem 300 euros i el retorn són 200, cada dia es va buidant el nostre compte corrent en 100 euros”. Per això diuen que necessiten “una nova llei que ens empari i que com a mínim ens cobreixi els costos” i demanen la dimissió de la ministra de Transport, Raquel Sánchez.

Desconvocada una de les manifestacions a Madrid

Després del paquet d’ajudes anunciat pel Govern espanyol, taxistes, conductors de vehicles de lloguer, d’ambulàncies i d’autobusos han desconvocat la manifestació prevista aquest diumenge a Madrid convocada per l’escalada de preus. Per al president d’ANFAC, Julio Sanz, les mesures acordades “són un impuls perquè per part del sector puguem assumir el cost de l’augment de les energies i mantenir l’activitat”.

Sanz ha remarcat que esperen que l’executiu espanyol “continuï fent ajustos per pal·liar l’augment exponencial que els preus de l’energia estan patint i que estan afectant tots els ciutadans i empreses”, però que aquest acord “suposa un acte de voluntat política per allargar la mà al sector”.

Una altra marxa lenta, el 28 i 29 de març

Per aquest dilluns i dimarts, 28 i 29 de març, han convocat dues marxes lentes més a la Zona Franca, des del carrer 3 fins a la ronda del litoral en sentit Besòs. A l’altura de la sortida 14 tenen previst fer un canvi de sentit fins tornar al punt de sortida. Asseguren que l’objectiu de la marxa és també demostrar que “Catalunya segueix en aturada nacional, i que fins que no assegurin poder cobrir despeses seguiran així”.