Al voltant de 300 persones han seguit la convocatòria del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Arran per defensar la immersió lingüística en català a l’escola. Amb el lema “Davant l’acord contra el català, defensem la nostra escola”, la protesta critica l’acord polític en resposta a la sentència del TSJC que obliga a fer el 25 % de les classes en castellà. La protesta ha començat a la zona de l’Arc de Triomf, amb un Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) fortament custodiat per agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra, i després ha començat a caminar cap al centre de la ciutat.

Durant la manifestació, la portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Marta Daviu, ha exigit que el govern “oblidi” el pacte amb els comuns i els socialistes i que l’educació en Catalunya es faci “completament” en català.

La Plataforma per la Llengua i la CUP hi donen suport

A la crida a la manifestació en defensa del català a l’escola s’hi han sumat diverses entitats i organitzacions. La Plataforma per la Llengua, els CDR, el Sindicat COS o la CUP han donat suport a la convocatòria i han animat a participar-hi. “El català a l’escola necessita reforç, no retallades!”, exclama la Plataforma per la Llengua, la qual considera que la inclusió de la vehicularitat del castellà implicaria un “retrocés en l’ús del català” als centres educatius.

Educació mou fitxa per la sentència del TSJC

El Departament d’Educació va enviar aquest divendres una comunicació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què explica que ha impulsat la proposició per modificar la Llei de Política Lingüística i el decret sobre el règim lingüístic a l’escola. Educació va fer arribar la comunicació el dia que expira el termini de dos mesos per aplicar la sentència del 25 % de l’ensenyament a l’escola. La conselleria detalla que els grups parlamentaris d’ERC, PSC, Junts i En Comú Podem van registrar aquest dijous la sol·licitud de tramitació per urgència extraordinària de la proposta de modificació.

Què diu la sentència del 25 % en castellà que porta a una vaga d’ensenyament el 23 de març?