Les obres de la plaça de les Glòries avancen. Des del gener afronten la part més complexa, fet que també ha complicat la circulació en aquest punt de la ciutat. A banda de restriccions nocturnes per la construcció del túnel soterrat, a principis d’agost es van fer alguns canvis en la configuració dels carrils. Alguns conductors no es col·loquen en el carril correcte per seguir el trajecte previst i en alguns casos opten per cometre infraccions en lloc de recalcular la ruta.

Això és el que passa a la cruïlla entre la Gran Via i el carrer de la Independència. Els vehicles que arriben a la ciutat des del nord en sentit Llobregat i volen girar en sentit muntanya quan arriben a la plaça de les Glòries ja no ho poden fer només col·locant-se al carril de la dreta. S’han de desviar per un carril lateral al qual s’accedeix uns 600 metres abans de la cruïlla. En cas de no sortir per aquest carril, no es podrà girar a la dreta al carrer de la Independència i els conductors hauran de travessar la plaça de les Glòries fins al carrer ascendent següent, el carrer de Padilla.

Un cartell informa del moviment a l’últim pont de la part soterrada de la Gran Via. S’hi especifica que cal continuar recte per accedir al centre de la ciutat i desviar-se pel carril lateral per desplaçar-se cap al carrer de la Independència. Alguns conductors, però, asseguren que la senyalització és insuficient, poc clara i que indueix a error.

Infracció per error o picaresca?

Molts conductors es troben a la cruïlla de Glòries on volen girar, però no poden fer el moviment. La majoria continuen recte, tal com indica la senyalització horitzontal, però un bon grapat de vehicles giren de totes maneres i superen les pilones de plàstic que hi ha col·locades per impedir-ho. Alguns fins i tot fan el moviment en l’espai que queda lliure per al pas de vianants.

Es tracta d’una infracció que posa en perill la seguretat viària i que ocasiona més d’un toc de clàxon. Només uns minuts en aquest punt de la plaça de les Glòries permeten observar múltiples girs prohibits. Només queda el dubte de si es tracta d’infraccions per error o bé picaresca dels conductors.