La vaga parcial convocada entre els dies 22 i 26 de juliol es manté, de manera que hi haurà aturades de 9 a 11 h,de 19.30 a 21.30 h de la tarda i de 2 a 4 h. La negociació entre l’empresa i els conductors d’autobusos de Barcelona no ha fructificat i Transports Metropolitans de Barcelona ha enviat una nota de premsa als mitjans de comunicació amb la seva versió dels fets.

Segons TMB, els sindicats, que en un principi van rebutjar el possible acomiadament d’un conductor que, segons l’informe policial, va agredir un passatger, demanen ara una suspensió de tres mesos de feina i sou per al treballador. La direcció es mostra sorpresa per la proposta que els sindicats els han fet en la reunió de mediació d’aquest dimarts, i es referma en la decisió de no readmetre aquest treballador per un comportament que TMB considera “inadmissible” i afirma que “atempta contra la imatge de l’empresa i els seus treballadors”.

L’acomiadament va motivar una primera vaga parcial dijous passat, que va tenir un seguiment del 60% i la convocatòria d’una nova aturada els dies 22, 23, 24, 25 i 26 de juliol, interrupcions del servei que, segons TMB, suposaran pèrdues per valor de 2 milions d’euros com a conseqüència d’una disminució de validacions i els costos d’entrada i sortida de busos buits de les cotxeres.