MERCEDES EGEA, portaveu del comitè de vaga "Al Departament d'Enseyament le pedimos un puesto de trabajo. Si ellos no quieren contratar más empresas, somos su responsabilidad, que nos cojan ellos. Que en lugar de poner a otro personal en nuestros puestos de trabajo, nosotros continuemos en nuestros puestos de trabajo."

Una setantena de treballadores de cuina i neteja de 15 llars d’infants de l’àrea metropolitana, cinc de les quals, a la ciutat de Barcelona, estan convocades aquest dilluns a una vaga en protesta per la decisió de la Generalitat de no prorrogar els contractes concedits a les empreses que els donen feina. Això fa perillar els seus llocs de treball. Per això una trentena de dones s’han manifestat aquest dilluns al matí davant la seu de la conselleria d’Ensenyament.

Les netejadores i cuineres treballen subcontractades per quatre empreses que van guanyar el concurs públic el mes de febrer passat i van començar a oferir els serveis a les llars d’infants al març, segons ha explicat a través d’un comunicat el grup assessor jurídic i laboral Col·lectiu Ronda.

La decisió de la conselleria d’Ensenyament de no prorrogar les contractes a aquestes empreses suposarà l’extinció dels 70 llocs de treball i la possible inviabilitat econòmica de les empreses que perden el contracte, que s’hauran de fer càrrec de les indemnitzacions a les treballadores, moltes de les quals superen els 20 anys d’antiguitat. Les treballadores no només lamenten el fet que es podrien quedar sense feina, sinó també “el progressiu deteriorament del servei de neteja i cuina de les guarderies municipals dependents de la Generalitat”.