En l'assemblea celebrada aquest migdia els conductors d'autobusos de TMB han descartat la possibilitat de convertir la vaga en indefinida. Per tant, demà el servei funcionarà amb normalitat. Tot i així, entre el 22 i el 26 de juliol els treballadors han previst aturades de dues hores per torn: de nou a 11, de dos quarts de vuit a dos quarts de 10 i de dues a quatre de la matinada. A més, el 12 de setembre tornaran a fer una vaga parcial com la d'avui, d'11 a 16 h de la tarda. Serà aleshores quan els treballadors decidiran si converteixen la vaga en indefinida. Amb aquestes aturades els treballadors de TMB reclamen que es readmeti un conductor acomiadat acusat d'agredir un passatger. Els sindicats defensen que l'usuari va iniciar la disputa. L'empresa, en canvi, argumenta el contrari. Els treballadors critiquen la manca de protecció en cas d'agressions i amenaces. JOSÉ MARÍA PUBILL, secretari general d'ACTUB "Los motivos de la huelga son la inseguridad y las agresiones constantes que tenemos cada año, que rondamos entre las 50 y 70 denunciadas, y otras 70 que los conductores no denuncian." Pel que fa al seguiment de la vaga, TMB el xifra en un 60% i els sindicats, en un 85%. En algunes parades l'espera ha arribat als 30 minuts.

Aquest dijous a partir de les 11 h s’han començat a veure autobusos passant de llarg les parades per anar a cotxeres. Era l’inici d’una jornada de vaga parcial que, segons TMB, ha estat seguida pel 60% dels treballadors d’autobusos. El temps d’espera en algunes parades ha arribat als 30 minuts, la qual cosa ha provocat molèsties i crítiques per part de molts usuaris. Fins a les quatre de la tarda, els serveis mínims són del 20%. Després, tornada a la normalitat fins a la setmana del 22 de juliol.

Els conductors d’autobusos, reunits en assemblea al centre cívic Cotxeres de Sants, han decidit reservar per al setembre la possibilitat de convertir la vaga en indefinida. De moment, només faran aturades de dues hores per torn (de 9 a 11 h, de 19.30 a 21.30 h i de 2 a 4 h) entre el 22 i el 26 de juliol. Després d’aquestes mesures per pressionar l’empresa, el 12 de setembre tornaran a fer una vaga parcial com la d’avui (d’11 a 16 h) per decidir si la vaga es torna llavors indefinida, excloent-hi només els dies festius.

Amb aquesta vaga, els conductors d’autobusos de TMB reclamen que es readmeti un conductor acomiadat per agredir un passatger. Els sindicats defensen que l’usuari va iniciar l’agressió. L’empresa, en canvi, argumenta el contrari. Els treballadors critiquen la manca de protecció en cas d’agressions i amenaces.

Abans de la vaga d’aquest dijous, les dues reunions de mediació entre empresa i sindicats van fracassar. És per això que els sindicats convocants, ACTUB, CCOO, CGT, PSA, UGT  i SIT van decidir mantenir l’aturada d’avui. TMB considera que la vaga és injustificada i la direcció ha ratificat que no està disposada a readmetre el treballador acomiadat.