L’agressió per la qual va ser acomiadat el treballador de TMB es va produir el 22 d’abril passat en un bus de la Línia 14. Segons l’informe policial, el conductor va agredir un usuari a l’interior del vehicle en presència de la filla i d’altres passatgers, que van alertar-ne els Mossos d’Esquadra. La nena havia estat picant repetidament sobre la cabina de conducció de l’autobús. Son pare, víctima de l’agressió del conductor, va resultar ferit amb múltiples lesions i va haver de ser traslladat a un centre hospitalari. La policia va detenir el conductor i el va posar a disposició judicial. L’endemà, el magistrat li va prendre declaració i el detingut va quedar en llibertat amb càrrecs fins a la celebració del judici.

TMB va decidir obrir un expedient disciplinari i finalment, “un cop acreditats els fets”, va optar per acomiadar-lo. Una decisió que, segons l’empresa, ha motivat la convocatòria de vaga per aquest dijous. Els sindicats denuncien “la manca de protecció dels treballadors” i han anunciat una aturada de cinc hores prorrogable de forma indefinida si no es resol el conflicte. Però TMB assegura que “no està disposada a tolerar que cap empleat faci ús de la violència” i que el comiat del treballador “és una mesura excepcional per uns fets excepcionals”.

L’empresa considera que la convocatòria de vaga és injustificada i provocarà molèsties innecessàries als usuaris. TMB assegura que sempre ha posat a l’abast dels seus treballadors els recursos necessaris per garantir la seva protecció davant qualsevol incident que es pugui produir durant la seva feina. Segons ha informat la companyia, el propi conductor ara acomiadat va rebre assessorament i suport jurídic de la companyia amb motiu d’un altre incident. L’empresa assegura que, després, aquest mateix conductor va seguir provocant nombroses queixes i reclamacions d’usuaris, per agressions verbals, amenaces i discussions.