Embut de vehicles a l'inici del passeig de Joan de Borbó. Avui els conductors se l'han trobat tallat, perquè les màquines ja han començat a asfaltar la calçada. Unes restriccions han afectat els veïns durant el període d'obres, sumat als ciutadans i turistes que es desplacen a la platja. MANUEL RODRÍGUEZ, veí de la Barceloneta "L'altre dia la meva dona va trigar tres quarts d'hora per sortir del barri, i tres quarts per tornar a entrar. O sigui, col·lapse total. És una vergonya que això s'hagi fet en els mesos d'estiu que és quan més moviment hi ha a la Barceloneta perquè tenim la platja." MARÍA LUISA MEDINA, veïna de la Barceloneta "Un cacao que no veas, mucha cola. Un poco fastidioso, no podíamos pasar al otro lado, teníamos que ir hasta el final para poder travesar porque estaba cortado." NOEMÍ TORRELLES "És la zona més turística i transitada a l'estiu i m'ha sorprès per això. Però tot el que siguin millores em sembla bé." L'actuació permetrà instal·lar un carril bus en cada sentit i així millorar el transport públic al barri. Hi passarà una nova línia de la xarxa de bus, que enllaçarà amb el Carmel. Els comerciants frisen perquè les obres acabin. JUAN MANUEL RIGUETTI, cambrer "Puede ser que haya bajado la gente por la cuestión del ruido. Si quieres tomar un café tranquilo y hay una máquina detrás trabajando, no está muy bueno." ALEJANDRO MOLINA, quiosquer "Han tardado muy poco en hacerlas. Esperábamos que tardarían más." Les molèsties de les obres, però, acabaran aviat. L'Ajuntament vol enllestir-les aquesta setmana perquè no afectin els Mundials de Natació. La data de finalització prevista de la remodelació del passeig és aquest divendres. Us ho ha explicat des de la Barceloneta, Patrícia Álvarez.

Les obres d’ordenació del passeig de Joan de Borbó ja es troben en l’última fase. Les tasques de pavimentació es duen a terme entre la plaça de Pau Vila i els carrers de la Drassana i Escar. Les màquines fresadores, d’aglomerat i pintat enllestiran la feina el proper divendres 19 de juliol, quan està previst que finalitzi la remodelació del passeig. Abans, però, hi haurà les restriccions més importants. Els dies 17 i 18 de juliol es tallarà totalment el trànsit en sentit muntanya entre el carrer de l’Almirall Cervera i la plaça de Pau Vila.

La reordenació viària del passeig de Joan de Borbó es fa amb l’objectiu de millorar la circulació al barri i potenciar la mobilitat en transport públic. Per això, es crearà un carril bus per sentit i s’hi implantarà una de les noves línies de la xarxa ortogonal d’autobús, que enllaçarà amb el Carmel. A més, la remodelació també facilitarà l’accés a la zona de la Bocana Nord del port. De fet, les obres les ha finançat l’autoritat portuària amb un pressupost d’1,4 milions d’euros.