El carrer de Lleida s’ha convertit en una drecera de molts conductors per evitar el pas per la plaça d’Espanya, segons denuncien els veïns del Poble-sec, i això n’ha fet incrementar el trànsit. Els veïns denuncien molèsties pel soroll, la contaminació i la seguretat dels vianants. Unes molèsties que també afecten l’alumnat i les famílies de l’Escola Jacint Verdaguer, que es troba al mateix carrer.

Reduir i regular el trànsit

“Demanem que es redueixi el trànsit del carrer de Lleida i que el que hi passi es reguli per tal que no vagi tan ràpid i no sigui tan perillós”, explica Sergi Gázquez, de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble Sec. Els veïns que viuen al carrer expliquen que especialment a l’estiu, amb les finestres obertes, hi ha un soroll espantós i que, a les nits, el soroll afecta el descans, especialment de les famílies que tenen nens petits.

L’Escola Jacint Verdaguer vol menys fums

L’equipament educatiu se suma a la demanda ja que, segons explica Anna Pérez, la directora del centre, “el soroll impedeix molt la feina diària de l’escola, ja que com que es tracta d’un edifici antic sense bons aïllaments acústics, encara que les finestres estiguin tancades el soroll molesta els infants”.

Propostes de millora

Tenint en compte totes aquestes molèsties, tant els veïns com l’escola han debatut sobre possibles solucions i, tot i que asseguren que caldria estudiar amb detall quines serien les millors propostes, plantegen idees com reduir el nombre de carrils de circulació o mantenir només el pas de l’autobús 55, que dona servei al barri, i eliminar altres transports que hi passen però no s’aturen. També plantegen ampliar les voreres, posar més semàfors o instal·lar-hi un carril bici. Aquestes idees voldrien presentar-les al districte de Sants-Montjuïc i a la regidora de Mobilitat, amb qui esperen reunir-se aviat.