operacio sortida sant joan c-58

Una nit de Sant Joan tranquil·la en tots els àmbits. És el resum del balanç que han fet els responsables del Departament d’Interior sobre una revetlla marcada per les mesures del coronavirus. Tranquil·litat també a les carreteres. Enguany no hi ha hagut cap víctima mortal en tot Catalunya, en una nit de risc pel que fa a l’accidentalitat.

Segons el Servei Català de Trànsit la mobilitat ha esta molt inferior als altres anys. I inferior, fins i tot, a la previsió que s’havia fet. El SCT calculava que entre la tarda del dia 23 i la tarda del 24 sortirien de l’àrea metropolitana de Barcelona fins a 500.000 vehicles, però fins a les 10 h del dia de Sant Joan només havien sortit la meitat dels vehicles.

El diagnòstic de nit tranquil·la coincideix amb el que han fet els responsables de l’Ajuntament de Barcelona. A la ciutat les platges han obert fins i tot abans del que s’havia previst per la falta d’incidents.

Menys controls d’alcoholèmia i menys positius

De prop de 1.100 controls d’alcoholèmia i drogues que s’han fet arreu del territori, menys que altres anys, 60 han estat positius en alcohol  i 7 positius en drogues. El comissari del Mossos d’Esquadra Joan Carles Molinero n’ha destacat el descens notable respecte a altres anys.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha lamentat, però, que el que sí que hi ha hagut són diverses agressions sexuals –de moment se’n tenen denunciades tres però en podrien ser més– durant la revetlla.

Més trucades al 112

El que sí s’ha produït enguany és un increment de trucades al 112. En tot Catalunya se’n van rebre 4.116, de les quals, la meitat corresponen a incidents derivats directament de la revetlla. El municipi amb més trucades va ser Barcelona, des d’on es van realitzar més de 1.100 trucades al número d’emergència.