Fa anys que els veïns de la Vall d’Hebron reclamen la implementació de l’àrea verda al barri. Expliquen que els barris de l’entorn en tenen, que hi ha diversos equipaments de ciutat que atreuen molts vehicles i que, per la proximitat amb la ronda de Dalt, hi ha moltes persones que hi deixen el cotxe per després arribar al centre de la ciutat amb el metro amb algun transport alternatiu. Proposen diverses ubicacions on es podria regular l’aparcament i reclamen a l’Ajuntament que faci un estudi per poder implementar l’àrea verda de cara al proper mandat municipal.

Una àrea verda participada

Segons expliquen els representants veïnals al barri de la Vall d’Hebron hi ha una dificultat estructural pel que fa a les places d’aparcament. Asseguren que és difícil trobar-hi pàrquings de lloguer o de compra perquè la majoria d’edificis, construïts als anys 60 i 70, no en tenen. Per això reclamen a l’Ajuntament que faci un estudi per implementar-hi l’àrea verda d’aparcament. També demanen participar en el procés ja que es volen assegurar que s’instal·la als carrers principals i als espais més propers als habitatges.

El perjudici de no tenir àrea verda

Els veïns de la Vall d’Hebron reclamen l’àrea verda des de fa temps, però la reivindicació es va intensificar quan es va instaurar en altres barris de l’entorn més propers a l’Hospital Vall d’Hebron, com Montbau o Sant Genís. També és a tocar de la ronda de Dalt i, segons asseguren els representants veïnals, moltes persones deixen aquí el cotxe per després desplaçar-se en metro fins al centre de la ciutat.