“Si venim després de les vuit, és anguniós, podem passar una hora buscant aparcament”

, explica Cristina Tudela, veïna de la Trinitat Nova. El barri ha guanyat en zones verdes i ha perdut aparcament… i paciència. Els veïns asseguren que estan farts de perdre temps buscant aparcament i demanen solucions. Per ells, el primer que cal fer és instaurar l’àrea verda, perquè els cotxes dels barris veïns, sobretot de la Trinitat Vella, no hi aparquin.

També demanen que s’obrin als cotxes els diversos solars que romanen buits en espera de construir-hi pisos de protecció oficial o de ser urbanitzats. “Hi ha solars que estan tancats, i no n’hi ha un, n’hi ha tres! –reclama Tudela-. No sé les raons per les quals no els obren, però mentre no hi fan res, que ens deixin viure una mica. Estem demanant zona verda. Que no hi ha lloc? Si us plau, feu-nos zona verda”.

Una altra demanda és que l’Ajuntament comercialitzi a preu assequible les places d’aparcament soterrani que han quedat lliures en les promocions noves de pisos. “Estem demanant que els posin o bé a la venda o bé a lloguer, perquè cada vegada tenim menys aparcament al barri -assegura Ramon Casas, de l’Associació de Veïns de la Trinitat Nova-. Ja van dos anys de retard que ens van dir que els posarien de lloguer, i estem esperant i encara no ens han dit res”. En aquest sentit, l’Ajuntament afirma que està fent els tràmits administratius per poder reconvertir el règim de comercialització d’aquestes places d’aparcament que han quedat lliures, de règim de venda a lloguer, sense que de moment hi hagi cap data fixada.