Els conductors de l’empresa de VTC Vector Ronda Teleport, la que més llicències VTC té a Barcelona (618) han anunciat que no renovaran els contractes dels seus treballadors, al voltant d’un miler, si el govern de la Generalitat aprova dimarts vinent el decret llei que regularà el sector. Aquest migdia s’han reunit amb un portaveu de l’oficina del president de la Generalitat i li han demanat una trobada amb Joaquim Torra en els propers dies. Els representants dels sector, entre els quals el director general de la patronal de les VTC a Catalunya, Josep Maria Goñi, i Carles Segarra, conductor de VTC, han lamentat que l’Ajuntament no els hagi volgut rebre.

Les empreses de VTC i els conductors fa dies que fa dies que protesten a l’avinguda Diagonal.A Des d’aquí, aquest divendres al matí han iniciat una marxa a peu pels carrers del centre de Barcelona. La marxa s’ha fet per les voreres sense interrompre la circulació i han respectat els semàfors. El col·lectiu ha iniciat una campanya de recollida de signatures per tirar enrere el decret de regulació de les VTC. Afirmen que ja n’han recollit prop de 7.000 de forma presencial i ja en tenen 117.000 a través d’internet. Volen fer entrega de les signatures recollides dimarts a la Generalitat.

El govern català té la intenció d’aprovar, dimarts vinent, el nou decret, que estableix el temps mínim de precontractació d’aquests vehicles en una hora. Una mesura que va ser ben rebuda pel sector del taxi i que va suposar la fi de la vaga. Des del sector dels VTC, en canvi, consideren que suposarà que 4.000 persones es quedin sense feina i afirmen que una setantena d’empreses es veuran afectades per la regulació. Els manifestants es queixen que “els estan explusant” de la ciutat.

Demanen la dimissió del conseller Damià Calvet

El col·lectiu ha tornat a demanar la dimissió de Damià Calvet, titular de Territori i Sostenibilitat, a qui la patronal Unauto va acusar d’haver “cedit al xantatge dels taxistes”. Creuen que els ha promès coses que no es podran complir. El president d’Unauto VTC Catalunya, Josep Maria Goñi, afegeix que la decisió del govern també tindrà conseqüències econòmiques, ja que s’haurà d’indemnitzar les empreses de VTC  amb prop de 1.000 milions d’euros.

Continuen ocupant la Diagonal

Centenars de vehicles de lloguer amb conductor ocupen quatre carrils de la Diagonal, des de començaments d’aquesta setmana. Ho van fer, inicialment, per per denunciar les agressions que van patir alguns conductors per part de taxistes. Després de la reunió que van mantenir taxistes i VTC amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat els conductors de vehicle amb llicència VTC ja van anunciar que mantenien la concentració. Aquesta tarda han reiterat que mantindran la reivindicació al menys fins a l’aprovació del decret el proper dimarts 29 de gener.