El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha valorat positivament la fi de la vaga indefinida del sector. Álvarez, que ahir va dimitir com a portaveu del comitè de la vaga de taxis per descords amb l’assemblea, ha demanat disculpes a la ciutadania, als sectors afectats per la vaga, i als conductors de VTC que han estat víctimes d’agressions aquests dies. “Nos gustaria que nos entendieran”, ha dit Álvarez referint-se als ciutadans, i ha assegurat que les aplicacions com Uber o Cabify no volen competir sinó “exterminar” el sector del taxi.

Per Álvarez la desconvocatòria de la vaga és una “treva” a l’espera que es publiqui el decret llei de la Generalitat que s’ha d’aprovar dimarts vinent, i de l’aprovació també per part de l’AMB. El portaveu d’Élite Taxi, que ha liderat la negociació amb les administracions, considera que la Generalitat es va equivocar a l’anunciar la precontractació del servei de VTC amb només 15 minuts d’antel·lació, tot i que també ha agraït que, després, tant amb el govern català com amb l’AMB s’hagi produït “molt de diàleg”.  Al mateix temps, també ha tingut paraules d’agraïment per l’alcaldessa Ada Colau que sempre, ha dit, ha estat al seu costat.

Sobre la possibilitat que els taxistes es mobilitzin durant el Mobile World Congress, Álvarez espera que la Generalitat compleixi els acords.  “El Mobile, tots volem treballar-lo”, ha assegurat.

“L’enemic són les aplicacions i no els conductors de VTC”

El portaveu d’Élite no es creu les amenaces d’Uber i de Cabify de deixar d’operar a la ciutat i assegura que estan disposats a lluitar judicialment si aquestes empreses decideixen recórrer el decret llei del govern català davant de la justícia. “L’enemic no és el conductor de VTC sinó les aplicacions”, ha reconegut Álvarez, que també ha demanat perdó pels actes de violència i d’intimidació que ha patit aquest col·lectiu durant els dies de la vaga indefinida.

Els taxistes van decidir aquest dimecres en assemblea desconvocar la vaga indefinida per 2.508 vots a favor i 2.177 en contra. Segons els taxistes, el resultat, molt ajustat, demostra que el sector està dividit i que l’aixecament de la vaga és un “un vot de confiança a l’Administració” i que els taxistes estaran molt atents a veure com s’acaba concretant la regulació. “Si l’Administració no compleix [el pacte]”, asseguren que tornaran a les mobilitzacions.

Els taxis tornen a circular pels carrers

Els taxis han començat a circular pels carrers de Barcelona a partir de les sis del matí, un cop desconvocada la vaga indefinida. També han marxat de la Gran Via, que ha tornat a quedar obert al trànsit, després de sis dies amb centenars de taxis aparcats a la calçada.

Taxis circulant pel carrer