Els taxis tornen a circular per Barcelona des de les sis del matí d’aquest dijous. El sector ha decidit desconvocar la vaga indefinida que des de divendres de la setmana passada afectava la mobilitat de la ciutat. Ho han acordat en la votació duta a terme la tarda de dimecres a la plaça de Catalunya, després que la tensa assemblea del matí acordés fer passar la decisió per les urnes. L’opció d’aixecar l’aturada ha rebut 2.508 vots a favor i 2.177 en contra. També hi ha hagut 19 vots en blanc i dos de nuls.

La votació ha durat gairebé sis hores, després de les quals els taxistes han decidit desconvocar la vaga. Ho han fet per un resultat molt ajustat com ha remarcat Patxi Sesma, portaveu d’Elite Taxi. Per això, afirma que és “un vot de confiança a l’administració” i que els taxistes estaran molt atents a com s’acaba concretant la regulació. “Si l’administració no compleix”, asseguren que tornaran a les mobilitzacions.

Retirada dels taxis de la Gran Via

Aquesta decisió, per tant, implica aixecar el bloqueig de la Gran Via, i validar el decret llei acordat per la Generalitat dimarts al vespre de mantenir la precontractació d’un VTC amb 15 minuts de marge. Es tracta d’un decret, però, obert perquè cada ajuntament de Catalunya —l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en el cas de la ciutat— pugui aplicar un augment de minuts per contractar un VTC, que en el cas de l’AMB serà d’una hora.

Aquesta fórmula havia estat l’origen de les discrepàncies entre els taxistes que, aquest dimecres al matí, han provocat la dimissió del comitè de vaga, encapçalat els darrers dies —i en altres protestes— pel portaveu d’Elite Taxi, Alberto Álvarez.