Dones taxistes d’arreu de l’Estat han recollit 62.000 euros a través de la venda de polseres solidàries -costen un euro– que han confeccionat elles mateixes i que han venut mentre feien les carreres amb el taxi, també a casaments, batejos, comunions i a les escoles. L’entrega del xec s’ha fet aquest divendres a la Fundació Cris contra el Càncer, al Centre Cívic Pati Llimona.

polseres solidàries dones taxistes

Enguany l’associació destinarà els diners a una nova unitat de teràpies i investigació contra el càncer infantil de l’hospital universitari de La Paz, a Madrid. El projecte està format per un equip que treballa en la investigació, els assajos clínics i les teràpies més avançades per tal de trobar curació entre els menors hospitalitzats.

Les taxistes fa anys que col·laboren contra el càncer

Fa sis anys que una taxista andalusa, l’Eva Torres, va decidir posar en marxa la iniciativa i des de llavors s’ha estès a diferents professionals del sector que col·laboren en la investigació del càncer infantil. En total són 65 taxistes de localitats com Barcelona, Múrcia, Osca, les Cànaries i la Corunya. “En plena crisi econòmica teníem moltes hores lliures a les parades de taxis i vam pensar a fer alguna cosa per combatre el càncer”, ha afirmat Torres. Això mateix li va passar a la Marga Viudes, taxista de Barcelona. “Jo m’encarrego de comprar tot el material per fer les polseres i després l’envio a totes les companyes perquè les confeccionin”, ha assegurat Viudes. A la ciutat són quatre taxistes que col·laboren en la causa.

És la primera vegada que Barcelona acull l’acte d’entrega dels diners recollits. Durant aquests anys les dones han recaptat quasi 200.000 euros.