SIXTE CAMBRA, president del Port de Barcelona "Els operadors i clients del Port en sortiran beneficiats perquè veuran incrementada la seva competitivitat, però també la ciutat i l'àrea metropolitana per la millora de la qualitat de l'aire que es produirà". XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo crec que amb apostes d'aquest tipus és com ens podem passejar pel món. De ser capaços de demostrar que en una ciutat es pot crear activitat econòmica, es pot crear benestar i, a més, es pot estar en primera fila de la sostenibilitat".

Per aquest any 2014, el Port de Barcelona preveu ser el primer del Mediterrani preparat per subministrar gas natural liquat als seus usuaris. Per fer-ho, la institució construirà un punt de servei de gas natural per a camions dins el recinte portuari. A més, ja des d’aquest any, el Port rebaixa les taxes als vaixells que funcionen amb gas natural liquat. També al port, Enagás invertirà aquest any 1,5 milions d’euros en una instal·lació que permeti proveïr de gas natural liquat petites embarcacions.

“El futur de la mobilitat és el gas natural”, ha sentenciat aquest dimecres el president del Port, Sixte Cambra, en l’acte de signatura del conveni amb Gas Natural. Cambra ha elogiat aquest combustible perquè és més econòmic que els derivats del petroli i perquè redueix les emissions contaminants. Amb l’impuls del gas natural, el Port es vol consolidar com un hub logístic i de distribució de gas natural liquat a vaixells.

L’alcalde, Xavier Trias, ha destacat que el conveni permet demostrar al món que “Barcelona és una ciutat que pot crear activitat econòmica i benestar i estar en primera fila de la sostenibilitat”. En l’actualitat, cap dels vaixells que arriba i que opera al Port de Barcelona no funciona amb gas natural liquat. L’empresa Gas Natural disposa de tres estacions de subministrament de gas a vehicles a l’àrea metropolitana, dues de les quals a Barcelona.