A l’especial ‘Destí Barcelona’ abordem els greus problemes associats amb el medi ambient, els riscos que cal minimitzar i els reptes de futur que haurà d’afrontar la ciutat i l’àrea metropolitana.

El problema de la mobilitat

Acompanyem durant un dels seus trajectes habituals quatre persones que es desplacen en transport públic, bicicleta i cotxe. Durant el recorregut ens expliquen la seva experiència d’usuari, reflexionen sobre el model de mobilitat actual i donen la seva opinió sobre com voldrien que fos.

El testimoni dels experts

En aquest nou projecte participen representants de diverses administracions que gestionen les principals infraestructures de transport: la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Renfe i Adif. També hi són presents entitats especialitzades que treballen per al consens en el disseny de polítiques públiques estratègiques per a la millora de la qualitat del transport urbà i interurbà.

La mobilitat a Barcelona i àrea metropolitana en un mapa interactiu

Tres mapes interactius exposen els punts crítics de la situació actual de la infraestructura ferroviària de Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat, del transport públic en general i de la xarxa viària de superfície de la ciutat.

Destí Barcelona és una mirada per a una mobilitat sostenible, justa, segura, saludable i equitativa. Si vols saber-ne més, pots consultar el web del projecte o bé altres especials de betevé:

des-iguals. Les diferents cares de les desigualtats a Barcelona. Premi Montserrat Roig 2018

Xoc climàtic. Barcelona en emergència ecològica i social

Habitatge en joc. Un dret en mans d’unes regles injustes

Visions de ciutat. Com serà la Barcelona del 2030?