Protesta veïnal contra el bus llançadora que uneix la plaça d'Alfons X i el Parc Güell

Una cinquantena de veïns del Baix Guinardó han tallat, aquest dissabte, la ronda del Guinardó, a l’altura de la plaça d’Alfons el Savi, just en la confluència amb el carrer de Praga. Ho han fet per protestar contra la implementació de l’autobús llançadora que uneix la plaça d’Alfons el Savi amb el recinte turístic del parc Güell. Els veïns ja van tallar el trànsit a la ronda del Guinardó el primer dia de servei d’aquest autobús, ja que està pensat per al turisme.

Els veïns critiquen que la decisió és “imposada” i demanen més transport públic per al barri. També han reivindicat el retorn de la línia 92, que feia part del recorregut entre els barris del Baix Guinardó, Gràcia Nova, la Salut i Can Baró. A més, els veïns del carrer de Praga denuncien que l’autobús llançadora hi passa amb massa freqüència (cada set minuts) i que això contribueix a fer tap en un carrer que ja estava castigat pel pas d’autocars. L’Associació de Veïns del Baix Guinardó considera que la millor opció seria ubicar la parada de sortida davant l’Hospital de Sant Pau, on hi ha una altra estació de l’L4.

El veïnat també denuncia la saturació que provoquen els autobusos turístics al carrer de Cartagena. Asseguren que hi han posat dues línies de pujada i que n’hi passen uns 40 cada hora.