visions de ciutat

Una mirada de betevé sobre el futur de Barcelona

La meitat de la població mundial, entorn de 3.500 milions de persones, viu actualment en ciutats i es preveu que la xifra augmenti fins als 5.000 milions el 2030. És un repte global que obliga a repensar l’organització i la gestió dels nuclis urbans en múltiples àmbits. En aquest context, com es pot fer de Barcelona una ciutat sostenible i competitiva? Us proposem reflexions, iniciatives i estratègies per millorar la qualitat de vida dels ciutadans, vinguin d’on vinguin.

Com serà la Barcelona del 2030?

El futur de les metròpolis implica adaptar-se als canvis amb propostes imaginatives que permetin l’equitat i la cohesió social i amb un desenvolupament urbà capaç de generar oportunitats i prosperitat. Us expliquem com s’està dissenyant en diferents àmbits la Barcelona del 2030 i us mostrem quatre projectes que fan de la ciutat un camp de proves. 

entra aquí

Ciutats diferents, reptes comuns

Han arribat a Barcelona per feina, estudis, lligams emocionals o per carambola, i  s’hi han quedat a viure. Els hem proposat fer-nos de guies per les seves ciutats d’origen i explicar-nos com s’hi gestionen diversos àmbits. Els seus testimonis obren la mirada a diferents maneres d’encarar els reptes que comparteixen ciutats d’arreu del món.

entra aquí

De Barcelona al món

Van néixer a Barcelona però per raons professionals o emocionals viuen en altres ciutats del món. Com veuen Barcelona des de la llunyania? Quins costums, tradicions, activitats i maneres de viure i d’entendre l’entorn exportarien dels llocs d’acollida? Descobreix les seves experiències navegant per aquest mapamundi.

entra aquí

“Una ciutat no es mesura per la seva longitud i la seva amplada, sinó per l’amplitud de la seva visió i l’altura dels seus somnis”

Herb Caen