visions de ciutat

Una mirada de betevé sobre el futur de Barcelona

visions de ciutat

Una mirada de betevé sobre el futur de Barcelona

La meitat de la població mundial, entorn de 3.500 milions de persones, viu actualment en ciutats i es preveu que la xifra augmenti fins als 5.000 milions el 2030. És un repte global que obliga a repensar l’organització i la gestió dels nuclis urbans en múltiples àmbits. En aquest context, com es pot fer de Barcelona una ciutat sostenible i competitiva? Us proposem reflexions, iniciatives i estratègies per millorar la qualitat de vida dels ciutadans, vinguin d’on vinguin.

Com serà la Barcelona del 2030?

El futur de les metròpolis implica adaptar-se als canvis amb propostes imaginatives que permetin l’equitat i la cohesió social i amb un desenvolupament urbà capaç de generar oportunitats i prosperitat. Us expliquem com s’està dissenyant en diferents àmbits la Barcelona del 2030 i us mostrem quatre projectes que fan de la ciutat un camp de proves.  

Ciutats diferents, reptes comuns

Han arribat a Barcelona per feina, estudis, lligams emocionals o per carambola, i  s’hi han quedat a viure. Els hem proposat fer-nos de guies per les seves ciutats d’origen i explicar-nos com s’hi gestionen diversos àmbits. Els seus testimonis obren la mirada a diferents maneres d’encarar els reptes que comparteixen ciutats d’arreu del món. 

De Barcelona al món

Van néixer a Barcelona però per raons professionals o emocionals viuen en altres ciutats del món. Com veuen Barcelona des de la llunyania? Quins costums, tradicions, activitats i maneres de viure i d’entendre l’entorn exportarien dels llocs d’acollida? Descobreix les seves experiències navegant per aquest mapamundi.

“Una ciutat no es mesura per la seva longitud i la seva amplada, sinó per l’amplitud de la seva visió i l’altura dels seus somnis”

Herb Caen