A través d’un comunicat, la CUP Capgirem Barcelona ha anunciat que cedeix el seu lloc en el consell d’administració de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a representants de sindicats “combatius” de l’autobús i el metro de la ciutat. Assegura que han pres aquesta decisió perquè és l’única mesura perquè aquests sindicats puguin fer arribar directament les seves demanades a la direcció de TMB. Per això, a la propera reunió, prevista per al 18 d’octubre, assistirà en nom de la CUP un representant de Solidaritat Obrera del metro.

Fa dos anys que la CUP participa a les reunions  del consell d’administració i sempre ha exigit la participació d’aquests sindicats “combatius” de bus i metro a les reunions, ja que representants de CCOO, UGT i PTP sí que hi assisteixen, encara que amb veu però sense dret a vot. La CUP Capgirem Barcelona assegura que mai ha rebut cap resposta per part de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal i, per això, passats dos anys, ha decidit cedir la seva plaça als sindicats “combatius”. 

Amb la substitució dels representants de la CUP, el partit deixarà de cobrar 351, 65 euros per cada reunió del Consell. Uns diners que, durant aquests dos anys, el partit anticapitalista ha entregat a la caixa de resistència de la plantilla de TMB i que han estat cedits, al seu torn, en la quantitat de 1.982,78 euros a la vaga de treballadors de les càrniques Esfosa i de 1.054,95 euros a la vaga de treballadors del Bicing.