Aquesta és la quarta vegada que el Banc de Sang i de Teixits organitza una campanya de donació de sang al metro. L’any passat, en els tres dies que va durar, hi va haver 837 donacions.

La majoria dels donants de sang que han passat pel vestíbul del metro de la parada d’Universitat (L1 i L2) han estat joves que mai abans no havien donat sang. Han explicat que els punts habilitats són molt visibles i ajuden els usuaris del metro a participar en aquesta iniciativa.

Entre els donants de l’última campanya, gairebé la meitat (46 %) ho feien per primera vegada, i un 42 % tenien entre 18 i 25 anys.

Els dos punts de donació s’han habilitat als vestíbuls de les estacions de metro d’Universitat i de Diagonal (L5 i L3) i estaran oberts de les 11 del matí a les vuit del vespre. D’aquesta manera, el Banc de Sang i Teixits vol arribar més fàcilment a la ciutadania i demostrar que donar sang és un acte senzill i ràpid però imprescindible per salvar vides.

El Banc de Sang i Teixits calcula que calen 1.000 donants diaris perquè tots els malalts en puguin tenir quan ho necessiten.