El Servei Català de Trànsit (SCT) ha activat a les 15 h d’aquest dimecres el dispositiu especial de trànsit pel pont del Pilar. S’espera que surtin 498.000 cotxes de l’àrea metropolitana. Les retencions més importants es poden registrar a l’AP7-Nord entre la Roca del Vallès i Sant Celoni, i les vies per accedir a destinacions de muntanya com la C-16 i C-17, i l’N-145 per accedir a Andorra.

El dispositiu especial de trànsit ha arrencat aquest dimecres a les 15 h amb el desplegament de 1.989 agents dels Mossos d’Esquadra a les carreteres catalanes. L’operació sortida s’allargarà fins dijous a les 15 h. Com que es tracta de quatre dies de festa, Trànsit alerta que serà un pont amb molta mobilitat. Les hores més complicades per sortir són aquest dimecres de 18 a 21 h i dijous entre les 10.30 i les 12.30 h.

Una operació tornada complicada

Amb la posada en marxa de les mesures especials es vol minimitzar al màxim les complicacions a les carreteres. La sortida pot ser més esglaonada perquè s’espera que surtin cotxes també divendres i dissabte. De cara a la tornada s’ha previst un dispositiu especial entre les 12  i les 0 h de diumenge. S’estima que durant aquesta franja tornaran a l’àrea metropolitana uns 262.000 vehicles.

Aquesta festivitat del Pilar suposa una operació especial de trànsit de transició entre les retencions més típiques de l’estiu a les carreteres de la costa i les d’hivern on es preveu més densitat. Aquestes són la la C-14, C-16, C-17 l’N-145, que arriba fins a Andorra. Els usuaris que vulguin seguir l’estat de les carreteres poden fer-ho a través del compte de Twitter @transit i del web del Servei Català de Trànsit.