Tots els canvis són traumàtics, i la reordenació d’un esquema circulatori com el de la plaça de les Glòries no ho ha estat menys. L’obertura del túnel —en sentit Besòs— i el nou mapa viari dels entorns han fet que en el dia de l’estrena hagi agafat per sorpresa molts conductors.

Tant, que aquest dissabte al matí hi ha hagut una certa confusió en els carrers de Badajoz, de Los Castillejos o de Padilla: molts dels conductors intentaven fer la ruta habitual i, durant els instants de dubte, s’hi han format alguns embussos.

L’alternativa: tirar pel dret

La manera com alguns han esquivat aquestes retencions momentànies en els punts més crítics —els girs cap a la Gran Via— ha estat, com diu l’expressió, tirar pel dret. Una decisió que ha fet estèril la senyalització que avisava del nou esquema viari en aquest sector.

Vehicles que giraven cap al lateral de la Gran Via des del carrer de la Llacuna

Un dels punts més conflictius a l’hora de no respectar la senyalització ha estat la calçada lateral de la Gran Via, des del carrer de la Ciutat de Granada. És un gir que no està permès, però molts conductors l’han fet en no trobar cap tanca que els impedís el pas.

De fet, el carrer dels Encants Vells ha estat un altre dels vials que, entès avui com a lateral de la Gran Via, ha absorbit bona part dels vehicles que no han acabat d’habituar-se als nous sentits de circulació. Molts eren conductors que havien baixat pel carrer de Los Castillejos i, per evitar arribar fins al carrer de Bolívia, han decidit avançar el gir cap a la C-31 per aquest vial.

Dilluns: la prova de foc

L’Ajuntament ha estat contundent a l’hora de demanar “precaució” i “paciència” per circular pel túnel i els accessos, sobretot, el proper dilluns. Serà el primer dia feiner en què es farà servir en l’hora punta de sortida de la ciutat.

El gerent de Mobilitat i Infraestructures de Barcelona, Manuel Valdés, ha assegurat que “com hi haurà un canvi d’hàbits, segurament a les hores punta, hi haurà més intensitat de trànsit” mentre els usuaris s’adapten “a una nova forma d’abordar la zona de la plaça de les Glòries”.