estació metro la Pau

En marxa les obres per fer accessible l’estació de l’L4 del metro de la Pau. Aquest cap de setmana s’han iniciat els treballs per adaptar l’estació a persones amb mobilitat reduïda. Actualment l’estació disposa d’alguns trams accessibles com l’ascensor que connecta el carrer amb el vestíbul i que comparteix amb l’L2. Ara bé, hi ha una andana que avui dia no es fa servir, que passarà a tenir un ascensor i entrarà en funcionament. A més, l’andana de la Pau que sí que està en ús tindrà millores d’accessibilitat.

Actualment, l’estació disposa d’un accés al carrer, a la rambla de Guipúscoa, a l’entorn del carrer de Santander. A banda de l’ascensor que connecta el carrer, un altre permet l’accés a una de les andanes. Els treballs que ara comencen consisteixen principalment a instal·lar un ascensor que comuniqui el vestíbul amb l’andana que no es fa servir per al servei comercial.

estació metro la Pau

Alhora, a l’altra andana hi haurà un itinerari marcat per a persones amb discapacitat visual i un tram de rampa metàl·lica per facilitar l’accés als trens a les persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera, segons el Departament de Territori, es millorarà l’accessibilitat i es podran explotar les dues vies de l’estació. El pressupost d’aquestes obres és d’un milió d’euros i té un termini d’execució de 15 mesos.

Sense afectacions a la mobilitat, de moment

El que ha començat ara és una primera fase dels treballs. Comportaran ocupar part de la superfície exterior i, per ara, no hi haurà afectacions a la mobilitat. En concret, s’ocuparà el carril d’aparcament i una part de la vorera del carrer de Ca n’Oliva, entre el passatge de Ca n’Oliva i el carrer de Guipúscoa.

L’estació Ciutadella – la Vila Olímpica, també en obres per ser accessible

Fins dilluns, 1 d’abril, l’estació de Ciutadella – Vila Olímpica, també de la línia groga, està tancada per fer-hi les tasques prèvies a les obres d’accessibilitat. Això comporta la interrupció de l’L4 entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta. El servei es dona, per tant, entre la Pau i Bogatell i entre la Barceloneta i la Trinitat Nova.