Satisfacció del món del taxi per l’aval de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades a l’ús de càmeres als vehicles per una qüestió de seguretat. Es tracta d’una reivindicació dels taxistes després de diversos casos d’agressions en els darrers mesos. Els taxistes són conscients que les càmeres no acabaran amb els incidents però confien en l’efecte dissuasiu, i, en tot cas, en què les imatges puguin servir com a prova d’agressions o robatoris. “Serviran per reforçar la denúncia i ajudarà a identificar els agressors”, assegura l’Erika Rosas, de Fem Taxi SLU. També diu que la instal·lació de les càmeres els donarà seguretat.

Abans de procedir a la instal·lació de les càmeres, Rosas explica que buscaran assessorament legal per assegurar-se que s’ajusten als requeriments de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

L’ús de càmeres, avalat per l’ACPD

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha avalat les càmeres als taxis per perseguir agressions. L’organisme assegura que “podria ser lícita a l’empara de l’interès legítim” per prevenir les conductes delictives. L’entitat reconeix la inseguretat que pateix el sector del taxi, després de les nombroses denúncies d’agressions i robatoris, però posa límits a les gravacions dins dels vehicles.

Demana que les dades no es conservin més d’un mes, i recomana que s’eliminin cada dia si no hi ha conductes delictives. L’autoritat també demana que s’informi els usuaris amb un “cartell informatiu” del tractament que es faria de les dades. Pel que fa a la gravació d’imatges amb veu, considera que s’ha de fer només quan el conductor detecta una situació de perill real.