Des d’aquest dijous i fins dilluns l’estació de Ciutadella – la Vila Olímpica, de l’L4 del metro de Barcelona, estarà tancada per fer-hi les tasques prèvies a les obres que han de fer-la accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Això comporta que el servei de l’L4 s’interromp entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta durant cinc dies. Fins dilluns, 1 d’abril, la línia groga prestarà servei entre la Pau i Bogatell i entre la Barceloneta i la Trinitat Nova.

Tot i fer dies que s’anunciava la interrupció del servei en aquest tram, hi hagut usuaris que s’han endut una sorpresa a les andanes. “M’ha semblat estrany que tothom baixés a la Barceloneta. Després he vist els senyals, ara miraré si hi ha algun bus que em porti directe a la Llacuna o bé agafaré el bus especial”, ha explicat a betevé un dels usuaris sorpresos. “M’he adonat ara i això em retarda, perquè haig de sortir de l’estació i anar a l’altra estació… pels qui anem a la feina ens complica la situació”, lamenta un altre viatger.

Tot el passatge d’un metro baixa a l’estació de la Barceloneta, a causa del tall a Ciutadella – Vila Olímpica

Transport alternatiu al tall de l’L4

TMB calcula que la mitjana de validacions diàries d’aquest període de vacances escolars al tram afectat és de 26.433 durant els feiners i de 28.270 els caps de setmana i festius. Com a alternativa, TMB recomana la mateixa xarxa de metro, ja que l’enllaç amb la Línia 1 a Urquinaona i a Marina, situada a 500 metres de Bogatell, cobreix part del tram afectat.

Per a aquells que circulen per l’L4, TMB ha habilitat un servei especial de bus entre les estacions afectades pel tall parcial. És un bus articulat amb una freqüència de pas de 3-4 minuts aproximadament, en hora punta, la mateixa que tenen de mitjana els combois de la xarxa de metro. El temps per fer aquest recorregut, però, serà d’uns 25 minuts. Farà el mateix horari del metro, tot i que no s’assegura l’enllaç amb la darrera sortida.

Instal·lació d’ascensors

Durant aquests dies es faran els treballs previs per adaptar l’estació de Ciutadella – la Vila Olímpica. L’actuació preveu instal·lar tres ascensors (un del carrer al vestíbul i dos que enllaçaran des d’una nova passarel·la sobre les vies el vestíbul amb cada andana). A més, s’hi elevaran les andanes perquè quedin a l’altura dels vagons i es crearà un itinerari de paviment podotàctil per a les persones amb discapacitat visual.