carrils addicionals AP-7

(ACN / Redacció) L’operació sortida de Setmana Santa s’ha tancat aquest divendres amb un total de 558.530 vehicles que han abandonat l’àrea metropolitana de Barcelona entre aquest dijous i fins a les 15 h d’aquesta tarda. Són un el 97,1 % dels previstos. Les retencions s’han concentrat a l’AP-7. En previsió d’això, el Servei Català de Trànsit ha obert carrils addicionals, una mesura que ha destacat pel “bon funcionament”.

El gruix dels vehicles van sortir ja dijous i els principals problemes a les carreteres es van concentrar en diferents trams de l’AP-7. Aquest divendres al matí s’han tornat a repetir els incidents en aquesta via, amb aturades entre el Papiol i Gelida o a Vilafranca del Penedès, en sentit Tarragona. Entre Mollet i la Roca del Vallès, les cues són en sentit Girona. Trànsit manté habilitats dos carrils addicionals a l’autopista per facilitar la sortida dels vehicles, tant en sentit sud com en nord.

El Servei Català de Trànsit informa de retencions també a altres carreteres, com la C-16, a Cercs; la C-17, a Ripoll; la C-32, entre Argentona i Tordera; la C-33, a Mollet del Vallès, o a la N-II, a Maçanet de la Selva, en tots els casos en sentit nord. També es registren cues a la N-340, entre Vilafranca del Penedès i el Vendrell, en sentit sud.

Pel que fa a l’operació tornada, Trànsit preveu que les franges més conflictives del retorn siguin diumenge, de 16.30 a 0 h, i Dilluns de Pasqua, d11.30 h a 23 h.