prototip mampara autobusos TMB
Foto: Pep Herrero (TMB)

Ja s’han començat a fabricar les mampares de policarbonat que TMB instal·larà a tots els autobusos de la seva flota per augmentar la protecció dels conductors de contagis del coronavirus. Segons informa TMB, el primer prototip de separació vertical ja s’ha provat en un autobús de la cotxera de Ponent i el fabricant de carrosseries Indcar ja ha començat a produir-ne per als 94 vehicles de la marca Volvo de la flota municipal.

Segons TMB, se seguirà el mateix procediment d’instal·lació i validació del prototip amb els altres models d’autobús, fins a equipar-los tots (un total de 1.140) amb aquesta mesura nova de prevenció. La iniciativa, segons l’empresa, se suma a les ja implantades amb anterioritat per frenar la propagació del coronavirus, és a dir, l’accés a l’autobús per la segona porta, la separació entre el passatge i l’habitacle del conductor i la decisió de no vendre bitllets ni fer bescanvis a bord.

En el seu comunicat, TMB també assegura que “el transport de viatgers és un servei bàsic que s’ha mantingut actiu durant tot l’estat d’alarma per assegurar la mobilitat de persones amb feines essencials“. A més, pronostica que “a mesura que avanci el procés de desconfinament, l’oferta de transport públic anirà augmentant”. Paral·lelament, diu, s’aniran “reforçant les mesures de protecció del personal” i es mantindrà la neteja.